Παιδί και Ήλιος. Γιατί Είναι Σημαντικό να Φορούν τα Παιδιά Γυαλιά Ηλίου

Παιδί και Ήλιος. Γιατί Είναι Σημαντικό να Φορούν τα Παιδιά Γυαλιά Ηλίου

Παιδί και Ήλιος. Γιατί Είναι Σημαντικό να Φορούν τα Παιδιά Γυαλιά Ηλίου

Με την άφιξη της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, πολλοί γονείς προβληματίζονται σχετικά με την έκθεση των παιδιών τους στον ήλιο. Αφενός το να εκτιθέμεθα στον ήλιο βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης D, αφετέρου η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια των παιδιών μας.

Η επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στα μάτια των παιδιών προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στους γονείς και γι’ αυτό πολλοί φροντίζουν να εφοδιάζουν τα μωρά τους με γυαλιά ηλίου.

Γιατί είναι σημαντικό να φορούν τα παιδιά γυαλιά ηλίου; 

Υπολογίζεται ότι έως και το 80% της βλάβης που προκαλείται στα μάτια των ανθρώπων από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ζωής μας συμβαίνει μέχρι την ηλικία των 10 ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φακοί των ματιών των μωρών και των νεαρών παιδιών είναι καθαρότεροι και πολύ πιο ευαίσθητοι. Το υπεριώδες φως συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες για εμφάνιση παθήσεων του αμφιβληστροειδή χιτώνα καθώς για μη φυσιολογική ανάπτυξη πάνω ή γύρω από το μάτι.

Επομένως, είναι κοινά παραδεκτό ότι τα μωρά και τα παιδιά μικρής ηλικίας έρχονται αντιμέτωπα με κινδύνους οφθαλμικής βλάβης εάν δεν προστατευτούν τα μάτια τους κατάλληλα με γυαλιά ηλίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ το 80% των γονέων εφαρμόζουν τακτικά αντηλιακό στα παιδιά τους, λιγότεροι από 1/3 φροντίζουν να τους παρέχουν γυαλιά ηλίου.

Πώς αλλιώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου από τον ήλιο;

Τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν καλή προστασία στα μάτια του παιδιού σας, αλλά υπάρχει πάντα περιθώριο για την επίτευξη μεγαλύτερης ασφάλειας. Μπορείτε, σε συνδυασμό με τα γυαλιά ηλίου, να φορέσετε στο παιδί σας και ένα καπέλο με φαρδύ γείσο για να του δώσετε την επιπλέον αντηλιακή προστασία που χρειάζεται.